BURSA / MUSTAFAKEMALPAŞA - Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi

Nis

Tübitak 2204-B Ortaokul öğrencileri proje yarışmasında Değerler Eğitimi alanında Bursa Bölge Birincisi olan "Kültürel Değerlerimizi ve Yunus Emre'yi Sanat ve Web2.0 Araçlarıyla Öğreniyoruz " projemizi e-Twinning platformuna taşıyarak birçok şehre ve ülkeye tanıtıyoruz.

Ara

Öğrencimiz Nisa TURGUT, ilçemiz çapında ortaokullar arası düzenlenen "24 Kasım Öğretmenler Günü" temalı resim yarışmasında 1. olmuştur. Öğrencimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Ara

"Sokaktaki Dostumu Tanıyorum" konulu fotoğraf yarışması T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri destek programı kapsamında kabul edilen Bursa Nilüfer Halil İnalcık Bilim ve Sanat Merkezinin projesi kapsamında düzenlenmiştir. Okulumuz resim bölümü öğrencisi Gizem Hayat YÜCEL 2. olmuştur.

Ara

Mustafakemalpaşa Belediyesinin düzenlediği Küresel Isınma ve İklim Değişikliği konulu kompozisyon yarışmasında üçüncü olan öğrencimiz Melis AKINCI'yı tebrik ederiz.

Ara

Okulumuzda Ali Bekir YILDIRIM koordinatörlüğünde öğretmen ve öğrencilerimiz arasında DART turnuvası yapıldı. Dereceye giren öğretmen ve öğrencilerimize ödülleri verildi.

Ara

Okulumuz Felsefe Öğretmeni Hatice ERDEM'in kuruculuğunu yaptığı ve öğrencileriyle yürüttüğü eTwinning Projesinde okul olarak Avrupa Kalite Etiketi Ödülümüzü gerçekleşen törenle aldık. Aynı zamanda eTwinning Okulu belgemizi de alarak eTwinning Okulu olduk. Emeği geçen tüm öğretmen,  öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

HAMZABEY BİLİM VE SANAT MERKEZİNDE BELGE TÖRENİ

Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezine 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında kayıt hakkı kazanan on dört öğrencinin 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayan Uyum eğitimi 11 Eylül 2021 Cumartesi günü sona erdi. Uyum eğitiminin tamamlanması nedeni ile yapılan törene Mustafakemalpaşa İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Efe, Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Halit Ersöz, Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenleri ile öğrenci velileri katıldılar.

Mustafakemalpaşa İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Efe yaptığı konuşmada "geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimiz bugün uyum eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlayarak Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi'nde Destek eğitimine başladılar. Hepsini tebrik ediyorum. Öğrencilerimizden gelecek zamanlarda her alanda daha büyük başarılar bekliyoruz. Başarılı olacaklarından hiç şüphemiz yok. Velilerimize de gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum dedi.

Konuşmalardan sonra belge törenine geçildi. Uyum Programı Tamamlama belgeleri öğrencilere Mustafa Efe tarafından verilerek program sona erdi.

Mrt

Okulumuz, eTwinning portalında birçok projeye ve etkinliğe imza atarak aldığı etiketlerle bu başarılarını taçlandırmıştır. Bunun yanında esafety label kapsamında tüm kriterleri yerine getirerek bronze etiket almıştır. Tüm bunların sonucunda birçok ayrıcalığa kapı açan eTwinning Okulu etiketini almaya hak kazanmıştır. Emeği geçen öğrencilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezine 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında kayıt yaptırmaya hak kazanan 17 öğrenci Uyum Eğitimini tamamlayarak belgelerini aldılar.

May

Merkezimiz Drama Atölyesi öğretmeni Hatice Satıcı ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu “HAYAT FELSEFESİ” adlı tiyatro oyunumuz 3 Mayıs 2019 Cuma Saat : 20.30´da Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda sergilendi.

Mrt

Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi olarak Uludağ Gezisi düzenledik. Gezi kapsamında ilk olarak İnkaya Tarihi Çınar’da mola vererek buradan Bursa Manzarasını seyrettik. Otel Bölgesinde öğrencilerimiz kızak ile kayarak hoş vakit geçirdiler. Daha sonra kar üzerinde mangal yaparak öğle yemeği yedik. Dönüşte yorgunluk atmak için AVMde vakit geçirdik.

Mrt

Öğrencilerimizle Karaoke etkinliği yaptık. Yoğun katılımın sağlandığı bu etkinlikte öğrencilerimiz çok eğlendiler.

Mrt

Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Kimya Öğretmeni Erol AKBAŞ ile birlikte ilçemizde kolonya, parfüm ve şampuan üretimi yapan Özcan Kolonya Fabrikasını ziyaret ettiler. Burada gerçekleşen etkinlikte öğrencilerimiz kolonya, parfüm ve şampuan eldesini uygulamalı olarak öğrendiler. Öğrencilerimize bu imkanı sağlayan fabrika sahibi ve çalışanlarına teşekkürlerimizi sunarız.

Şbt

Mustafakemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Hizmetiçi Eğitim” faaliyetleri kapsamında 4-8 Şubat 2019 tarihleri arasında Hamzabey Bilim Sanat Merkezinde elektronik ve teknolojik uygulamalara meraklı ARDUİNO dünyası ile tanışma ve temel kavramları öğrenmek ve öğretmek isteyen öğretmenlere yönelik “Arduino Uygulamaları Kursu”  düzenlenmiştir. Hamzabey Bilim Sanat Merkezi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Hafize Demir tarafından verilen kursta 15 öğretmen 5 gün boyunca uygulamalı eğitim alacaktır.  Kurs bitiminde öğretmenler e-sertifika alacaklardır. Kurs merkezini ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Efe yapılan çalışmaları yerinde görerek kursiyerlerle birlikte kodlama çalışmasına katılmıştır.