BURSA / MUSTAFAKEMALPAŞA - Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi

Şbt

Bursa Mustafakemalpaşa Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi olarak Yerli malı haftası etkinlikleri çerçevesinde öğretmen ve öğrencilerimizi yerli elektrikli aracımız TOGG ile buluşturduk. Öğretmen ve öğrencilerimizin büyük ilgisini çeken etkinlikte öğrencilerimiz, gelecek yıl İHA ve SİHA’ları incelemek istediklerini söylediler.

Şbt

Bursa Mustafakemalpaşa Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi İdaresi, rehberlik servisimiz ve danışman öğretmenlerimizle öğrencilerimizin okullarını ziyaret ederek okullarının idareci,rehberlik servisi ve öğretmenlerinden öğrencilerimizle ilgili bilgiler aldık. Özel Sınav Koleji yönetici ve öğretmenlerine misafirperverlikleri için teşekkür ederiz.

Şbt

Bursa Mustafakemalpaşa Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi olarak öğrencilerimizin evlerini ziyaret etmeye devam ediyoruz. Öğrencilerimiz ve aileleriyle görüş alışverişi yapıyoruz. Aile ziyaretlerimizin tüm yıl sürmesini planlıyoruz.

Şbt

Bursa Mustafakemalpaşa Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi İdaresi,rehberlik servisimiz ve danışman öğretmenlerimizle öğrencilerimizin okullarını ziyaret ederek okullarının idareci,rehberlik servisi ve öğretmenlerinden öğrencilerimizle ilgili bilgiler aldık. Özel Özkocaman Açı Koleji yönetici ve öğretmenlerine misafirperverlikleri için teşekkür ederiz.

Şbt

Bursa Mustafakemalpaşa Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi ailesi olarak 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle öğretmenlerimizle ve aileleriyle kahvaltı yaparak, kurum kültürümüzü canlı tutmak adına bir etkinlik düzenledik. Katılan tüm öğretmenlerimize ve ailelerine teşekkür eder, birlik ve beraberliğimizin gelecek yıllarda da daim olmasını dilerim.

Şbt

Bursa Mustafakemalpaşa Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi olarak 2023-2024 Bilim ve Sanat Merkezlerine Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Sürecine ilişkin toplantımızı Mustafakemalpaşa ‘da faaliyet gösteren resmî ve özel ilkokulların yöneticileri,Rehber Öğretmen /Psikolojik Danışmanları ve 1.,2. ve 3. sınıfları okutan sınıf öğretmenlerimizin katılımıyla 03.01.2024 Çarşamba günü gerçekleştirdik. Tüm katılımcılarımıza,Toplantı Salonlarını Merkezimize tahsis eden Mustafakemalpaşa Belediye Başkanlığımıza ve sunumu yapan Psikolojik Danışmanımız Muazes ERBAY’a  teşekkür ederim.

Şbt

Bursa Mustafakemalpaşa Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi olarak 2023-2024 yılı eğitim öğretim yılı Bilim ve Sanat Merkezimiz velilerine yönelik Aile Eğitimlerini tamamladık. Eğitimleri veren okulumuz Psikolojik Danışmanı ve Rehber öğretmenimiz Muazes ERBAY’a eğitimleri için teşekkür ederiz.

Eğitimlerini başarıyla tamamlayan velilerimize düzenlediğimiz bir törenle sertifikalarını takdim ettik. Eğitimlerimize katılan tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Merkezimizde İngilizce Bilgi Yarışması düzenlendi

Ekm

15. Uluslararası MEB Robot Yarışması 6-9 Eylül tarihleri arasında Bursa Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nde yapıldı.

Yarışmaya ortaokul öğrencilerimiz ile Tozkoparan Robot ve Çizgi İzleyen Robot kategorilerinde katılım sağladık.

Ekm

Okulumuz, Türk Patent ve Marka kurumuna yapılan başvurular sonucu 4 Tasarım Tescil Belgesi ve 1 Faydalı Model Tescil Belgesi almaya hak kazandı. 1. Faydalı Model sahibi öğretmenimiz Atakan Aydoğdu ve öğrencisi Koray Aydın'ı, 2. Faydalı Model sahibi öğretmenimiz Muazes ERBAY'ı ve öğrencisi Kaan ŞENATEŞ'i, 3 Tasarım sahibi öğretmenimiz Hatice ERDEM ve öğrencileri Betül Aydın, Zeynep Aydın ve Döndü Nisa Arık'ı, 1 Tasarım sahibi öğretmenimiz Sibel Yıldırım ve öğrencisi Eylül Çelebi'yi başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz.

Ekm

Merkezimizdeki görev sürelerinin dolması nedeniyle Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezinden ayrılan Halit ERSÖZ ve Hakan SUBAŞI için veda kahvaltısı duzenlendi.

Ara

Okulumuz Geri Dönüşüm Atölyesi öğrencilerinin 3 yıldır emek verdikleri iklim değişikliğine dikkat çekme çalışmaları devam etmektedir.

Geri dönüşüm, orman, çevre, atık yönetimi, suyun önemi, enerji verimliliği gibi konulara dikkat çekmek için sanat ve teknolojiyi birlikte kullandılar.

Proje bloğunda, e-kitabında ve tanıtım videosunda ayrıntılara ulaşabilirsiniz. Bu yolculuğu 2204-D Tübitak İklim Değişikliği Proje Yarışmasına taşıyan öğrencilerimiz ve felsefe öğretmenimize başarılar diliyoruz.

Ara

Filografi sanatçısı Hülya BALDAN, merkezimizde öğrencilerimize filografi sanatının inceliklerini anlattı. Öğrenciler uygulamalı olarak öğrendikleri filografi sanatını çok sevdiler

ve değerli eserler ortaya çıkardılar. Hülya BALDAN hocamıza katkıları için Bilsem ailesi olarak teşekkur ederiz.

Tem

Öğrencilerimizin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda potansiyellerini en iyi şekilde ortaya koyabilmeleri ve yaz dönemini en etkin şekilde geçirmelerini sağlamak için dört hafta sürecek ve 18 Temmuz 2022 tarihinde Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi'nde başlayacak olan "BİLSEM Yaz okulu" Atölyeleri öğrenci listesi ve program çizelgesine aşağıdaki bağlantılara tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nis

Kuruculuğunu Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi'nden Hatice Erdem ve Ülkü Ortaokulu'ndan Nurdane Öner'in yaptığı Ülkümüz Okumak eTwinning projesinde  ortak olarak Ahmet ŞEKER (Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi), Başak Özdemir (Şehit Yahya Acar Ortaokulu), Elif Sönmez Usta (Şehit Emrah Sapa İmam Hatip Ortaokulu), Gamze Demiralay (Ülkü Ortaokulu), Güneş Gökçeler (Karabağlar Özel Delta Koleji), İlknur Gümüş (Bağlıca Şehit Kalender Özdemir AİHL), Nazan İslamoğlu (Şehit Emrah Sapa İmam Hatip Ortaokulu), Seda Gezenn(Ülkü Ortaokulu) ve elli dört(54) öğrencimiz yer almaktadır.