Kurum Adı : Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi
Telefon : 02246120700
Faks : 02246120702
WEB Adresi : http://bilsem.meb.k12.tr
Adres : Fevzidede Mh. Azatlı Cd. M.Akif Ersoy İlköğretim Okulu 2. kat MustafakemalpaşaBursa

VİZYON
Okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretim çağı “Üstün Yetenekli” öğrencilerin, bireysel yeteneklerinin farkında olmalarının ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak.

MİSYON
Okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretim öğrencilerden zeka, yaratıcılık, sanat, liderlik kapasiteleri veya özel akademik alanlarda yaşıtlarına göre yüksek düzeyde performans gösteren ve konunun uzmanları tarafından “Üstün Yetenekli” olduğu belirlenen öğrencilere yaşantısal bir eğitim vermek.

BAŞARILAR
2. ULUSLARARASI GEMLİK ZEYTİN FESTİVALİ KAPSAMINDA DÜZENLENEN RESİM YARIŞMASINDA ÖĞRENCİLERİMİZDEN ÖMER ÇELEBİ 2. OLDU Öğrencimiz İrem SAYGISEVER 23 Nisan Konulu Resim Yarışması Bursa 1. Oldu. Bursa Büyük Şehir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu, Mutlu Çocuk Umutlu Kent Projesi’nin Drama kategorisinde, ödüle layık görülen eser “Bir de Benden Dinle” adlı dramamız oldu. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Elif AKPINAR’ın rehberliğinde Cevdet Nerse Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin çalışmalarıyla ortaya çıkan metnin sunumu, İngilizce Öğretmeni Şaban ÇAKIR, Müzik Öğretmeni Elmira SEVİNÇ ve 17 kişilik öğrenci kadrosuyla gerçekleştirildi.

Öğretmen Sayısı : 14
Rehber Öğretmen Sayısı : 0
Öğrenci Sayısı : 90
Öğretim Şekli : Üçlü(Sabah-Öğle-Akşam) Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar
Ders Başlama ve Bitiş Saati : PAZARTESİ - SALI - ÇARŞAMBA - PERŞEMBE - CUMA SABAH GRUBU 08:45 - 11:40 ÖĞLE GRUBU 14:00 - 16:55 AKŞAM GRUBU 17:00 - 19:55 CUMARTESİ - PAZAR SABAH GRUBU 09:00 - 11:55 ÖĞLE GRUBU 12:00 - 14:55
Derslik Sayısı : 8 Atölye-İşlik Sayısı : 1
Fen Laboratuarı Sayısı : 1 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : 2 Müzik Sınıfı Sayısı : 1
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (8 Mbit)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 0
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 0
Misafirhane : 0 Kütüphane : 0
Kantin : 0 Revir : 0
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Kalorifer(Doğalgaz)

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : 1 km.
Ulaşım : Şehir içi kontrollu mibüsler.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu binası 2. katı.

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri : Ülkemiz genelinden 50 Bilim ve Sanat Merkezinin katıldığı yarışmalarda Baskı devre çizgi izleyen robot, Lego Sumo, Makeblock Labirent ve sürpriz görev olma üzere 4 kategoride yapıldı. Merkezimizi Baskı devre çizgi izleyen, Makeblock Labirent ve sürpriz görev kategorilerinde Yiğit KILIÇARSLAN ile Berkay Eren Emin katıldılar. 02-05-2016 Pazartesi günü saat 10:00 gerçekleştirilen Cevdet Nerse Bilim Sanat Merkezinin 4006 Bilim Fuarı düzenlendi.
Proje Çalışmaları : Öğrencimiz Emine Beyza ÖZYILMAZ’ın merkezimiz görsel sanatlar öğretmeni Eftal ÇEKİ danışmanlığında hazırlamış olduğu “Üstün yetenekli tanılaması ile Bilim ve Sanat Merkezinde eğitim alan çocukların yükseköğretim/meslek seçim profilleri” konulu projesi sözlü sunum olarak kabul edildi. Bursa Büyük Şehir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu, Mutlu Çocuk Umutlu Kent Projesi’nin Drama kategorisinde, ödüle layık görülen eser “Bir de Benden Dinle” adlı dramamız oldu. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Elif AKPINAR’ın rehberliğinde Cevdet Nerse Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin çalışmalarıyla ortaya çıkan metnin sunumu, İngilizce Öğretmeni Şaban ÇAKIR, Müzik Öğretmeni Elmira SEVİNÇ ve 17 kişilik öğrenci kadrosuyla gerçekleştirildi.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR
: 90 Öğrencimizin İstatistiki Bilgileri Mustafakemalpaşa 31 Kız + 30 Erkek Karacabey 15 Kız + 14 erkek 8 öğrencimiz UYUM Grubu 2 öğrencimiz DESTEK EĞİTİM Grubu 14 öğrencimiz BİREYSEL YETENEKLERİ FARK ETTİRME Grubu 63 öğrencimiz ÖZEL YETENEKLERİ GELİŞTİRME Grubu 3 öğrencimiz PROJE Grubu